U bent hier
Kwaliteitsvol genieten met ‘Lekker Klassiek'
‘Lekker Klassiek’ is een nieuw concept dat klassieke muziek koppelt aan culinair genieten. Bijzonder is dat dit gebeurt in een uniek kader. Op zondag 10 april vindt de eerste editie plaats in de kerk en de Kooldreef in Sint-Joris. Schepen van cultuur Gijs Degrande en schepen van toerisme Barbara Vandenbrande – beide N-VA- slaan de handen in elkaar voor dit innoverende project: “Het concept van ‘Lekker Klassiek’ is eenvoudig uniek. Een klassiek concert combineren we met een culinair luik en dat alles op een unieke locatie. Bedoeling is om de culinaire en toeristische troeven van Beernem in de kijker te zetten en tegelijk een kwalitatief hoogstaand cultureel programma aan te bieden.”
De eerste editie legt de lat hoog. “We pakken meteen uit met een topaffiche. Daarvoor werken we samen met het internationaal kamermuziek festival Arte Amanti. Dit festival biedt de gelegenheid om artiesten en ensembles aan het werk te zien die meer bekend zijn in het buitenland dan in Vlaanderen,” aldus schepen Gijs Degrande. “In de kerk van Sint-Joris ontvangen we het internationaal vermaarde ‘Quartet Malibran’. Het kwartet is samengesteld uit Tatiana Samouil (viool – Laureaat Koningin Elisabethwedstrijd), Emilie Baluad (viool), Tony Nys (alto) en Justus Grimm (cello). Jong talent Mathilde Wauters uit Brugge opent het concert met een prelude op harp.”
Lekker Klassiek zal jaarlijks tweemaal doorgaan. “Dat doen we telkens op een unieke, soms minder evidente locatie in Beernem,” licht schepen Barbara Vandenbrande toe. “Op die manier brengen we toeristische pareltjes uit onze gemeente onder de aandacht. Voor de eerste editie kunnen we met het concert terecht in het charmante kerkje van Sint-Joris. Voor het culinair deel slaan we onze tenten op in de majesteuze Kooldreef. Traiteur De Baere vergast ons midden het groen op een walking dinner.”
“Samen met Arte Amanti hopen we Beernem warm te maken voor klassieke muziek en podiumkansen te geven aan een nieuwe generatie Jonge Talenten. Van de gelegenheid maken we gebruik om een unieke toeristische of erfgoedlocatie in de kijker te zetten en laten we het publiek kennis maken met de culinaire troeven van Beernem. Kwaliteitsvol genieten in Beernem is het uitgangspunt,” besluiten schepenen Gijs Degrande en Barbara Vandenbrande.